Over onze turnkring

Turnkring Vrank en Vrij heeft tot doel het beoefoenen van de turnsport op recreatieve basis.  Wij nemen dan ook enkel deel aan recreawedstrijden met onze afdelingen lange mat en toestelturnen.  Er wordt bij ons niet aan competitie gedaan.  Ook hebben wij een aantal dansafdelingen waar op recreatieve basis een aantal ritmische bewegingen aangeleerd worden.

Onze turnkring werd in 1956 opgericht onder de naam ‘socialistische turnkring Vrank en Vrij Hoevenen’.  Ondertussen is de ‘politieke oorsprong’ verdwenen en gaan we door het leven als ‘Vrank & Vrij’.

​Zoals eerder al vermeld ligt de nadruk in onze vereniging op recreatief bewegen.  Je kan bij ons terecht vanaf 2,5 jaar en we hebben geen maximumleeftijd.  Onze turnafdeling bestaat uit algemene groepen waarin de basisbeginselen van het turnen aangeleerd enonderhouden worden.  Daarnaast zijn er ook een aantal specialisatiegroepen waar er op bepaalde facetten van de gymnastiek nadruk gelegd wordt. Onze vereniging staat open voor iedereen ongeacht geslacht, fysieke toestand of afkomst.