CORONA

Lees hier alles over hoe we omgaan met de Coronacrisis en de impact ervan op onze clubwerking en lessen.

Update 23 mei 2022

De coronabarometer die sinds maart op code geel stond, wordt gedeactiveerd. Dat heeft het Overlegcomité beslist. Eigenlijk zijn er dus geen maatregelen of beperkingen meer, al blijft ventilatie en handhygiëne nog steeds belangrijk. En wie ziek is, blijft beter thuis.

Update 7 maart 2022

Nu we in code GEEL zitten, mag er terug heel wat.
In onze turnkring behouden we toch een aantal afspraken:

 • Ouders zijn nog niet toegelaten in het gebouw;
 • We hebben verhoogde aandacht voor ventilatie en (hand)hygiëne;
 • Het mondmasker valt volledig weg, zowel voor leden als lesgevers.

Update 18 februari 2022

Nu we in code oranje zitten, mag er terug wat meer in onze samenleving.
In onze turnkring behouden we alle maatregelen, enkel het mondmasker is nu pas verplicht vanaf 12 jaar.

Update 31 januari 2022

Alle maatregelen en regels van eind 2021 gelden ook in de huidige code rood van de coronabarometer én het Vlaamse sportprotocol.

Update 6 december 2021

Iedereen vanaf  6 jaar draagt mondmasker binnen, tot men in de zaal is om te sporten (maar in de kleedkamers dus ophouden).

Update 20 november 2021

Door de slechtere corona situatie, moeten ook wij weer beetje strenger zijn vanaf nu. We zetten kort de wijzigingen op een rijtje:

 • Ouders zijn niet toegelaten in het gebouw;
 • Iedereen vanaf 10 jaar draagt mondmasker binnen, tot men in de zaal is om te sporten (maar in de kleedkamers dus ophouden);
 • De lesgevers dragen altijd een mondmasker, tenzij ze mee sporten;
 • We hebben verhoogde aandacht voor ventilatie en (hand)hygiëne.

Update september 2021

Update juni 2021

Beste leden, ouders

De goede coronacijfers en bijhorende versoepelingen zorgen er ook voor dat we het seizoen toch nog samen en live kunnen afsluiten.

Vanaf morgen 9 juni gaan we met (bijna) alle groepen terug van start. Bij info -> conona vind je de uurrooster voor de laatste maand. Op enkele groepen na is het terug dezelfde werking zoals we in september gestart zijn. Dat wil zeggen met nog wel de nodige coronamaatregelen zoals handen ontsmetten, ventilatie, mondmaskers voor de lesgevers, aparte kleedkamer/kantine, enz. Maar we kunnen wel alle leden, jong en oud, terug laten sporten, en dat tot en met 30 juni.

Wij kijken er naar uit om jullie allemaal terug te zien. Moest je toch niet meer komen, laat ons dat dan even weten aub. Zo kunnen we geïntereseerde nieuwe leden misschien laten komen proberen zonder over ons toegelaten aantal personen in de zaal te gaan.

Hebt u nog vragen, stuur dan een mailtje naar info@vrankenvrijhoevenen.be .

groetjes

lesgevers en bestuur

Update mei 2021

Beste leden, ouders

Het einde van het seizoen nadert, en spijtig genoeg met nog steeds geen normale werking en lessenrooster. Volgens het bijgewerkte sportprotocol van 8 mei mogen we:

 • binnen enkel turnen met de -13j en groepen van max. 10p
 • buiten turnen met iedereen en groepen van max. 25p

Voorlopig blijft ons aanbod dan ook zoals het sinds de krokusvakantie al is. Hieronder vindt u ons aangepast uurrooster nog eens terug.

Wij hopen dat we vanaf 9 juni wel terug alle groepen volledig kunnen heropstarten zodat we het seizoen toch nog (een beetje) normaal en live samen kunnen afsluiten. We laten daarover zeker op tijd nog iets weten!

Meer info kan u terugvinden in onze nieuwsbrief van mei.

Gedeeltelijke heropstart vanaf 6/2

Begin februari organiseerden we een bevraging bij onze leden tot en met 12 jaar. Wij hebben van 158 (van de 160) leden een antwoord gekregen. Maar liefst 100 van de 160 leden kozen ervoor om bij ons te blijven bewegen, spelen, turnen, dansen, freerunnen, … . Natuurlijk hopen we ook de andere 60 kinderen snel terug te kunnen verwelkomen zodra de regels terug versoepelen.

We hebben met al onze lesgevers en bestuursleden een nieuwe lessenrooster opgemaakt. En het resultaat is dat we (bijna) alle groepen gewoon terug kunnen opstarten.

Tijdelijke sluiting (sinds 25/1)

Na een uitbraak van corona in het noorden van Antwerpen, besliste de gemeente Stabroek alle verenigingen tijdelijk te sluiten, en dat alvast tot en met 1 februari 2021.

Ondertussen zijn ook de federale maatregelen strenger geworden. Zo mogen we nog maar in groepjes van 10 kinderen werken, mag elk kind nog maar aan één hobby/bubbel deelnemen, enz. We bekijken op dit moment hoe we ons daarop moeten (re)organiseren. 

Wij blijven al minstens tot en met vrijdag 5 februari 2021 GESLOTEN!

Verdere info volgt zo snel mogelijk!

HEROPSTART NA DE KERSTVAKANTIE

Vanaf 4 januari zetten wij ons ‘corona-lesaanbod’, mits een aantal wijzigingen, verder. Ook Kleuterdans en Free Running 1 starten terug op en de lessen Kleutermove en Kinderdans worden terug langer. Let op: hierdoor wijzigen ook de start- en einduren van enkele andere lessen.

We hopen dat we snel in 2021 terug richting een uitgebreider lesaanbod kunnen gaan, ook voor de oudere leden.

UPDATE 22 NOVEMBER 2020

Beste ouders

Zoals aangekondigd, starten we (zonder tegenbericht) op vrijdag 27 november terug op. We doen dat met een beperkt en gewijzigd LIVE aanbod, enkel voor de leden jonger dan 13 jaar. Voor alle anderen bieden we ONLINE een aantal zaken aan. Hieronder vind je de lessenrooster voor het najaar.

Om alles coronaproof te laten verlopen, hebben we een aantal belangrijke ingrepen moeten doen.

 • Kleinere groepen en minder lesgevers.
 • Aangepaste lessen zodat er niet moet bijgestaan/geholpen worden.
 • De kleedkamer/kantine is enkel om schoenen/jas weg te hangen.
 • We ventileren regelmatig met frisse buitenlucht – doe dus een extra laagjekleren aan om te komen sporten (bijv. jogging, clubtrui, …).We roepen alle leden en hun (groot)ouders op om de algemene regels goed na te leven uit respect voor jezelf, de anderen en onze club.
 • Breng en haal de kinderen op tijd (max. 5min voor en na de les)
 • Je wacht buiten of in de auto (binnen zijn geen ouders toegelaten!)
 • Je draagt sowieso een mondmasker als je voor de deur/onder fietsenstalling staat te wachten.
 • Met deze donkere winterdagen vragen we ook om voorzichtig te zijn als je met de auto de parking op komt. Er lopen kinderen en ouders rond van of naar hun wagen!

UPDATE 24 OKTOBER 2020

Beste leden, ouders, …

De voorbije week bleek dat de coronacrisis weer in alle hevigheid toeslaat. Na de sluiting van o.a. de horeca, werd de voorbije week ook beslist om de activiteiten binnen sport en cultuur verder te beperken.

Op basis van een analyse van de verhoogde risico’s en bijhorende maatregelen, zijn we van oordeel dat we de veiligheid van leden én lesgevers in onze zaal onvoldoende kunnen garanderen. We hebben daarom, met spijt in het hart, besloten om vanaf maandag 26 oktober 2020 alle lessen op te schorten.

Wij hopen dat we na de herfstvakantie opnieuw kunnen opstarten, en bekijken verder op welke wijze we dat het beste organiseren. Want het is duidelijk dat we met deze , soms zeer snel wijzigende, pandemie nog enige tijd zullen moeten samenleven.

Hebt u nog vragen, stuur dan een mailtje naar info@vrankenvrijhoevenen.be.

Wij hopen dat jullie en jullie naasten gespaard blijven van het leed van deze crisis.