Gymnastiek

Basisgymnastiek

Gymtopia

(1ste tot 3de leerjaar)

In de jongste turnspecifieke groep leert je kind de echte turnoefeningen aan de verschillende toestellen (bank, balk, rek, barre, plint, mat, …). De lessen worden afgestemd op de kinderen: ze hebben speels karakter en er is aandacht voor ieders kunnen. De basis voor deze lessen is het Gymtopia programma van gymfed.

Gymkids

(4de tot 6de leerjaar)

De Gymkids zijn een leuke bende van meisjes en jongens die verder oefenen en leren aan de verschillende toestellen. De oefeningen worden aangepast zodat iedereen uitgedaagd wordt. De lesgevers variëren de lessen zo veel mogelijk, een loop- en tikspelletje wordt dan ook niet vergeten. Wist je dat je ook kan turnen door een memory of ganzenbord te spelen?

Gymteens

(1ste middelbaar – 3de middelbaar)

In deze afdeling staan bewegen en plezier beleven centraal. Er worden echter ook steeds grotere uitdagingen aangeboden, en dat aan alle toestellen. Aandacht wordt besteed aan de goede uitvoering van bewegingen en de afwerking. De lessen zijn gevarieerd en op maat van ieders kunnen. Onze Gymteens leren en trainen in een aangename sfeer met vrienden.

Gymfit

(vanaf 4de middelbaar tot …)

Er wordt op alle toestellen geturnd op het eigen niveau: basisoefeningen worden verder afgewerkt of onderhouden, naar ieders wil en durf worden nieuwe moeilijkere oefeningen stap voor stap aangeleerd. Je goed voelen, plezier beleven onder vrienden in één van je favoriete bezigheden staat centraal.

Specialisatiegroepen

De leden voor de specialisatiegroepen worden geselecteerd. Meer info hierover vraag je best aan de lesgevers. Van de leden van de specialisatiegroepen verwachten we een stevige discipline en doorzettingsvermogen om te (blijven) groeien in onze sport.

recrea Tumbling (TU) 1-2

Leden met een goede basis en een tikkeltje talent kunnen in deze afdeling verder groeien. In deze groepen wordt de nadruk gelegd op het sporttechnische aspect van elementen. Na een goede opwarming, is het de beurt aan de rondat, overslagen, flikflakken en salto’s op de mat, de airtrack of airtumbling. Elk seizoen doen deze groepen ook mee aan een tweetal wedstrijden op recreatief niveau

We werken met 2 groepen, gebaseerd op leeftijd en niveau.

Bij recrea TU 1 kan je terecht nadat je gymtopia+ gedaan hebt of al wat ouder bent (3de tot 6de leerjaar) en geselecteerd werd. Wij focussen op lange mat, airtrack en tumblingbaan (vanaf de nieuwe) zaal. We leren je met plezier de basiselementen van tumbling.

recrea Toestelturnen (TT) 1-2-3

In deze groepen hebben we het doel om met getalenteerde meisjes een stapje verder te gaan. Dit doen we aan de vier damestoestellen: de brug met ongelijke leggers, de balk, sprong en grond. Een groot deel van de les wordt gespendeerd aan houdingsscholing, krachttraining en het verbeteren van de lenigheid. Deze fysieke voorbereiding wordt op een creatieve manier aangebracht. Tijdens de kern van de les worden nieuwe, meer gevorderde, elementen aangeleerd of verfijnd. Hiervoor wordt het programma voor recreawedstrijden, opgesteld vanuit Gymfed, als basis gebruikt. Er wordt sterk ingezet op de talenten van gymnasten. Zo’n twee keer per jaar doen deze groepen ook mee aan een wedstrijd op recreatief niveau

We werken met 3 groepen, gebaseerd op leeftijd en niveau, en afgestemd op de wedstrijdnormen van Gymfed:

  • –  Groep 1: opgelegd werk tijdens wedstrijden (A-B-C-D)
  • –  Groep 2: opgelegd werk tijdens wedstrijden (D-E-F)
  • –  Groep 3: vrij werk tijdens wedstrijden